نکتههای طلایی برای روزه داری افراد مبتلا به دیابت
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان نکات طلایی برای روزه داری افراد مبتلا به دیابت را تشریح کرد….
خوزستان عطر کارون : وضعیت چشمها، قلب، کلیهها، سیستم عصبی، لثه و دندانها ضروری است. لازم است افراد دیابتی افطار و شام را با فاصله دو تا سه ساعت از هم میل کنند و از یک بار خوردن مقدار زیادی غذا خود داری کنند. غذاهای مورد توصیه غذاهای سریع الهضم مانند گوشت جوجه مرغ یا جوجه خروس و گوشت بره جوان که با زرشک سرکه آب غوره، یا آب لیمو چاشنی دار شده باشد. استفاده از آب لیمو، انار و سکنجبین توصیه شده است. بالنگ لطیف کننده و تصفیه کننده خون از صفرا و مانع ریختن صفرا به معده بوده و در تقویت معده و کبد و تسکین حرارت انها و بر طرف شدن تشنگی نقش دارد. زرشک قاطع صفرا و مسکن تشنگی وکاهش دهنده حرارت معده و کبد است و برای بیماران دیابتی مناسب میباشد. آب لیموی تازه مقوی معده و کبد گرم است. آ ب لیمو در بیماران دیابتی باعث کاهش قند خون و کاهش کلسترول خون خواهد شد. شربت انار مقوی معده است. سکنجبین نیز بر طرف کننده تشنگی مقوی معده و قاطع صقرا است. انار در افرادر دیابتی منجر به کاهش قند خون، تنظیم چربی خون و کاهش فشار خون بالا خواهد شد. بیماران مبتلا به دیابت در این ماه از ورزش و حرکات سخت و خسته کننده و هیجانات روحی مانند خشم خود داری کنند. زیرا این کارها منجر به مصرف بیش از حد گلوکز و افت قند خون میشود. انجام حرکات ورزشی ملایم و معمول به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع دو در فاصلهی افطار تا سحر قابل قبول میباشد. باید قند خون بیمار به صورت مرتب قبل از افطار، دو ساعت پس از افطار، و قبل از سحر با دستگاه گلوکومتر اندازه گیری شود. بیمار دیابتی باید در صورت احساس علایمی مانند ضعف بی حالی سر درد سرگیجه تعریق یا اختلال هوشیاری در طی روزه داری باید بلافاصله قند خون خود را اندازه گیری کرده و روزه خود را افطار کند. مصرف وعده سحری در بیماران دیابتی ضروری است و زمان مصرف آن باید در دیرترین زمان ممکن باشد. زمان مصرف وعده افطار باید در زودترین زمان ممکن تنظیم شده باشد تا از کاهش بیش از حد قند خون جلو گیری به عمل بیاید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید